Proiectul „Avocati Pro Bono”

Proiectul „Avocati Pro Bono”

1 photo


Project Description

Fie ca vrem sau nu, problemele legislative fac parte din viata noastra si este foarte greu sa identificam solutii pentru rezolvarea acestora fara studii in domeniu si fara experienta. Din acest motiv majoritatea oamenilor care intampina situatii care ii depasesc din punct de vedere juridic apeleaza la specialisti din domeniu pentru a-i ajuta. Insa nu toti oamenii care au nevoie de un sfat, de o parere avizata sau de o indrumare au situatia financiara necesara pentru a apela la un avocat.

Astfel, crearea unei platforme care sa vina in intampinarea celor care cauta un profesionist pentru o problema de natura juridica va usura foarte mult acest proces. Mai ales daca specialistii din spatele acestui concept fac acest lucru Pro Bono.

Platforma online.consultantavocat.ro isi propune sa reuneasca experti in domeniu juridic, pe diferite arii de activitate, care sa impartaseasca din cunostintele si expertiza lor celor care fie nu au disponibilitate financiara, fie au nevoie doar de o indrumare.

Mecanismul este simplu iar beneficiile nenumarate. Orice utilizatori isi poate face un cont pe site si poate posta o nelamurire in sectiunea de Intrebari, aceasta urmand sa fie analizata de catre membrii platformei ce sunt supervizati de un grup de Avocati.

Platforma beneficiaza de un design de tip responsive, ceea ce face foarte facila navigarea de pe orice dispozitiv (desktop, smartphone, tableta) atat pentru adaugarea unei intrebari la care ai nevoie de raspuns cat si pentru identificare unor solutii ce au fost propuse unei probleme similare.

Un alt aspect foarte important al conceptului este accesul la o serie de acte standardizate (modele plangeri, cereri etc.) si chiar posibilitatea de a adauga astfel de informatii.

Strategia de comunicare este focusata pe crearea unei comunitati de specialisti si oameni simpli care sa se ajute reciproc, fara investitii financiare.

Web design